Titlul activităţii/proiectului/concursului : ,,Educație prin teatru”
Coordonatorul/Coordonatorii : prof. Adriana Negre și prof. Florentina Ștefan
Data desfăşurării: 21 XI 2023
Durata activităţii: 1 oră
Grupul ţintă: elevi din ciclu primar
Parteneri implicaţi: Teatrul ,,Vasilache” din Botoșani, Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza”, Fălticeni, celelalte școli gimnaziale de pe raza municipiului
Obiective: să mențină atenția constant, odată cu derularea firului epic al acestei povești;
să participe activ la demersul teatral, deoarece erau momente muzicale în care ei puteau fi parte integrată în peisaj;
să respecte actul artistic al actorilor ce prestează pe scenă;
să mențină liniștea în sală, fără a consuma floricele/gumă/bomboane, etc.
să aibă o atitudine și un comportament adecvat momentului, dar și a o conduită pe măsură, atunci când se deplasează de la școală la sala de specatacole, precum și viceversa.
Resurse:materiale – sala de spectacole, recuzita aferentă spectacolului propriu-zis, etc. ( a fost un spectacol gratuit!)
Descrierea activităţii/proiectului/concursului:A fost un spectacol inedit. Și-au dat mâna muzica, culoarea, umbrele și luminile surprinzător asociate pentru cei mici, astfel încât s-a creat un tărâm fascinant, chiar și pentru noi, adulții, însoțitori acestora. Reinterpretarea povestirii lui Creangă ( menținând însă! filonul epic al acesteia) a fost plină de antren și deopotrivă, de savoare. Elevii au gustat umorul fin al scenelor desprise parcă dintr-o filă de poveste ad-hoc. S-au simțit și ei parte din poveste, fiind antrenați ,, volens noles” în acele frânturi de shwou, care i-au animat în spectacol.
Rezultatele s-au văzut pe chipul elevilor:bună dispoziție, antren, relaxare. Elevii au plecat mai bogați spiritual, datorită moralei de nezdruncinat a demersului scenic, racordat și validat la fondul de aur al poveștilor și povestirilor marelui mucalit humuleștean, Ion Creangă.
Modalităţi de evaluare a activităţii: folosirea instantaneelor surprinse în cadrul altor activități pe care le avem la clasă; îmbogățirea fondului digital/albumelor clasei, etc.
Sugestii, recomandări: Păcat că nu avem și noi un teatru de copii în orașul nostru!!