Vineri, 31 ianuarie 2025, în cadrul Săptămânii nonviolenței în mediul școlar (27-31 ianuarie 2025), a avut loc Sesiunea anuală a coordonatorilor Comisiei pentru prevenirea si combaterea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, cu tema ,,Managementul cazurilor de violență”.
Evenimentul a fost inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava – educație permanentă și s-a desfășurat în aula Liceului cu Program Sportiv Suceava, cu scopul de a exersa instrumentele de lucru necesare în managementul situațiilor/cazurilor de violență, de a valoriza rezultatele proiectelor educative
de prevenire a comportamentelor de risc, într-un schimb benefic de metode, tehnici și bune practici care contribuie la crearea unui climat educațional armonios, în siguranță, incluziv.
Doamna inspector școlar Tatiana Vîntur a orchestrat cu măiestrie activitatea, adresându-se directorilor de școli și licee din județul Suceava, coordonatorilor de proiecte și programe educative, responsabililor de prevenire a violenței în mediul școlar și având alături invitați de onoare, din partea instituțiilor care pot influența în bine actul educativ din școli: Poliție, Biroul de Siguranță Școlară, C.J.R.A.E.
Din partea Școlii Gimnaziale ,,Alexandru Ioan Cuza” – Fălticeni, a participat la această întâlnire de suflet, doamna director adjunct Alexandrina Triși, care s-a întors acasă cu un important PREMIU I obținut la proiectul județean inițiat de I.Ș.J. Suceava, „Clase fără bullying”, ediția a III-a, desfășurat în perioada ianuarie- aprilie 2024.
La activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect, au participat nu mai puțin de 350 de elevi din 14 clase ale școlii noastre. Proiectul a avut ca scop reducerea violenței în mediul școlar prin implicarea grupurilor de acțiune antibullying și a comisiilor școlare pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității în domeniul prevenirii și eliminării oricărei forme de segregare școlară în activități de prevenire a violenței în mediul școlar.
Felicitări echipei de proiect și tuturor elevilor școlii noastre care înțeleg să-și strângă mâinile pentru a forma împreună, un arc de susținere pentru o lume mai bună și un viitor luminos!





