Școala de Vară Generația TehnoWorld – ziua 2

#LearnToUnderstand Ziua 2 la Scoala “Al. I. Cuza” Fălticeni a fost plină de lego cu roboței construiți de mânuțe istețe și de floricele ieșite vesele dintre degetele nerabdătoare.

🚘🚠🚁Atunci când copiii construiesc roboței lego ei sunt inventivi și creativi dar în același timp țin cont de reguli, urmăresc atenți schemele și devin foarte responsabili cu piesele deoarece învață că fiecare dintre ele este proiectată fix pentru locul ei și e suficient sa fie doar una lipsă pentru a face să devină static un proiect destinat a fi dinamic, așa că nimeni nu se riscă să își compromită mișcarea mașinii, a macaralei, a păpușii, a motorului, tractorului sau ce-a mai construit.

🪻🌸🌻Eeeei, atunci când ei învârt plastelina până să știe ce fac din ea, până la floricica în sine, este vorba despre stare și răbdare, despre momentul prezent și emoția lui, despre o amintire colorată, despre cum se

interpretează ceva ce nu se vede, despre ce vor și ce pot atât de admirabil copiii să reprezinte, să exprime, să transmită.

În concluzie, o zi în care combinația atelierelor a fost de un echilibru perfect și într-o armonie memorabilă!