Clasa Pregătitoare SBS – prof. înv. Tanasă Elena-Petruța, Zimbru Lucia-Georgiana
În cea de a treia zi din Săptămâna Școala Altfel, elevii clasei pregătitoare SBS au participat la un curs de educație rutieră (coordonator prof. Maftei Gabriel) pentru a învăța să circule în siguranță în calitate de pietoni.
Clasa a II-a A – prof. înv. Prisacariu Daria
Viața are prioritate!
Învățăm să circulăm corect și să fim pietoni responsabili.
Când școala e o a doua casă, joaca și buna dispoziție crează amintiri de neuitat.
Clasa a II-a SBS – prof. înv. Corbu Bianca, Pinzariu Corina
Elevii clasei a II-a SBS, coordonați de doamnele profesoare Corbu Bianca și Pinzariu Corina, au participat la activitatea educativă „Cum circulăm corect?”, o inițiativă menită să le dezvolte cunoștințele și abilitățile privind regulile de circulație.
Prin jocuri interactive, discuții captivante și exemple practice, copiii au învățat cum să fie pietoni responsabili, ce semnificație au semnele de circulație și cum să se comporte în siguranță pe drumurile publice. 🚶♂️🚦
🌟 Siguranța rutieră este o prioritate, iar astfel de activități contribuie la formarea unor obiceiuri corecte pentru viitor! 🛤️❤️
Clasa a III-a A – prof. înv. Negre Adriana Mihaela
Miercuri- Circulam corect!, clasa a III- a A
*Prezentare PowerPoint: Reguli în trafic
*Întreceri pe echipe: Recunoaște semnele de circulație; Prudent- imprudent (potrivește jetoanele și argumentează alegerea făcută); Codul verde de traversare (ordonează imaginile)
*Exercițiu de a circula cu un mijloc de transport- microbuzul școlii
Clasa a III-a B – prof. înv. Triși Alexandrina
Sub genericul: ,,Siguranța, înainte de toate: Cum circulăm corect ?” miercuri, 18. 12.2024 elevii clasei a III-a B au participat alături de profesorul coordonator Alexandrina Triși, la un curs aplicativ de educație rutieră, oferit de Ascendia și realizat pe platforma livresq.com.
Copiii au participat activ, rezolvând și teste aplicative după însușirea cunoștințelor teoretice. Apoi, au mers pe strada Republicii, unde la o trecere de pietoni nesemaforizată, au realizat exerciții de traversare a străzii, cu respectarea tuturor indicațiilor și regulilor de circulație. O zi deosebită, cu activități utile pentru dezvoltarea unor abilități de viață!
Clasa a III-a C – prof. înv. Stănică Nicoleta
Secret Santa ne a dăruit emotie și bucurie! Am fost fericiți în rolul lui Mos Craciun pentru un coleg!
Clasa a IV-a B SBS – prof. înv. Tofan Mioara și Victor
Activitățile din săptămâna ,,Școala Altfel” au fost dintre cele mai diverse. De la ateliere de creație, desfășurate în sala de clasă, la deplasări pe străzile orașului, cu reamintirea și respectarea regulilor de circulație și de deplasare în grup ,,Elevii pietoni” și jocuri în parcurile din apropierea școlii noastre.
Elevii clasei noastre au fost și cu colindul și au cântat colinde românești, reamintindu-și cu drag obiceiurile noastre strămoșești, pe care fiecare român, cu mic cu mare, le pune în practică și le respectă în Ajunul Crăciunului și al Anului Nou!
Clasa a V-a A – diriginte Crăciun Dana
Cele două fețe ale drogurilor- activitate de prevenție a consumului de droguri.
Clasa a VI-a A – diriginte Simerea Alina Dana
În perioada 17-18 decembrie, elevii claselor a VI-a A, a VII-a A și a VIII-a A au participat în cadrul excursiei tematice „Brașov – Poveste de iarnă”.
În prima zi, am făcut un tur pietonal prin centrul orasului și am învățat despre istoria lui bogată, iar apoi am explorat magicul târg de Crăciun din Piata Sfatului.
În cea de-a doua zi, am pornit către Peștera Valea Cetății unde am admirat spectacolul stalactitelor si am explorat misterele si legendele peșterii.
După vizita la peșteră ne-am îndreptat către Biserica fortificată din Prejmer, ultima noastră oprire înainte de a porni înapoi către casă.
Clasa a VI-a B – diriginte Haidău Adelina
Activitate,, Cum să circulăm corect „.
Pe baza,, Ghidului de educație rutieră pentru învățământ gimnazial” prezentat la clasă s-au purtat discuții astfel încât elevii au conștientizat importanța respectării regulilor de circulație pentru a fi în siguranță, responsabilitate comună și care necesită acțiuni concrete și coordonate.
S-au vizionat filmulețe cu reguli de circulație, elevii au înțeles că numai prin educație și exercițiu pot fi asimilate multe cunoștințe rutiere.
Clasa a VII-a A – diriginte Tocănel Alexandra Elena
Activitatea claselor a VII-a A și a VII-a B
Tema: Inteligența artificială: oportunități și pericole
În cadrul activității, s-au prezentat principalele abilități inteligente umane pe care trebuie să le dovedească un sistem AI. De asemenea, au fost discutate avantajele și dezavantajele utilizării inteligenței artificiale.
Elevii au vizionat un film cu privire la impactul inteligenței artificiale și al tehnologiei în societate.
Clasa a VII-a B – diriginte Ignat Mirabela Dorina
In cadrul activității „Prevenirea și combaterea consumului de droguri” din data de 18.12.2024, s-a discutat despre cauzele consumului de droguri în rândul adolescenților și despre efectele drogurilor asupra psihicului și fizicului uman, cât și asupra societății în general.
Temele abordate de domnul prof. Gania Claudiu, au fost relevante și utile pentru elevi : s-au explicat aspecte legate de risc și vulnerabilitate in fața drogurilor, tipuri de dependență și modalitatea de instalare, categorii de droguri (legale/ilegale) și modalități de recunoaștere a substanțelor interzise.
Clasa a VII-a C – diriginte Pădurar Simona
Regulile de circulație și siguranța rutieră. Elevii au vizionat filme educative și au discutat despre importanța respectării regulilor de circulație. Coordonator prof. Păduraru Simona
Clasa a VII-a C. Secret Santa – cadouri de Crăciun pentru colegi. Coordonator prof. Păduraru Simona
Clasa a VIII-a B – diriginte Vieru Adrian Ciprian
Activitatea ,,Spune NU drogurilor” desfășurată la clasa a VIII-a B a avut ca scop informarea elevilor asupra consumului de droguri și conștientizarea riscurilor asociate acestui flagel social. A doua activitate la nivelul clasei, denumită ,,Să circulăm corect!” a urmărit cunoașterea și respectarea regulilor de circulație pentru pietoni, pasageri sau conducătorii de vehicule, precum și conștientizarea riscurilor rutiere. Coordonatori activitate: Vieru Adrian-Ciprian, Gania Claudiu, Cepoi Oana