Ziua Națională a Lecturii la clasa a V-a B

În data de 15 februarie, elevii clasei a V-a B sub îndrumarea dirigintei lor, prof. Adelina Haidăua au sărbătorit cu entuziasm Ziua Națională a Lecturii, dedicată promovării lecturii și valorii cărților în rândul elevilor. Scopul activității noastre a fost să încurajăm pasiunea pentru lectură și să cultivăm aprecierea și respectul față de universul fascinant al cărților.

Activitatea noastră a inclus o varietate de activități interactive, concepute pentru a stimula imaginația și creativitatea elevilor:

  • Realizarea de colaje inspirate din paginile cărților preferate, oferind elevilor posibilitatea de a explora și de a ilustra aspecte importante din poveștile lor preferate.
  • Atelierul de scriere creativă a fost un spațiu în care elevii au fost încurajați să-și dezvolte abilitățile de exprimare și imaginație, să creeze propriile povești și să împărtășească idei inspirate din experiențele lor de lectură.
  • Expoziția de machete confecționate din plastelină, reprezentând personajele preferate din cărțile citite, a adus la viață lumi fantastice și personaje memorabile, evidențiind importanța și impactul pe care lectura îl are în viața noastră.

Prin aceste activități, am dorit să subliniem nu doar plăcerea lecturii, ci și capacitatea cărților de a ne inspira, de a ne îmbogăți imaginația și de a ne conecta cu lumi noi și fascinante.